Vakavasti ja vallattomasti - Jaana Paju jaanapaju.vapaavuoro.uusisuomi.fi/

Viinimaa Suomi

  • Kylmänkukka - Finnish Sparkling Berry Wine - Product of Rönnvik
    Kylmänkukka - Finnish Sparkling Berry Wine - Product of Rönnvik

Intohimona viinit!
Kotimaisuus. Puhtaus. Nautinto.
Elämä. Elämäntapa. 

Kyllä kannattaa yrittää, elämän mittainen jalo harrastus.

Saa nauttia maan antimista ja puhtaista raaka-aineista. 
Saa elämyksiä ja uusia haasteita, joka päivä ja vuoden ympäri, 24h/7. 
Saa jalostaa viiniä ja viisastua, saa tipotella herukoita, hikeä ja kyyneleitä.
Saa luvan yrittää itsenäisesti, kun maa on Suomi ja maatila on viinitila.

Maantieteellisesti eletään sellaisella vyöhykkeellä, että... missä?

Suomi on eurooppalaisilla sääkartoilla pelkkää usvaa, ei näy mitään,  
ei ole toista maata, jossa viinin ja liköörin valmistus vaatii vastaavaa, 
sellaisen määrän... niin mitä, saa arvata. 

Voihan marjat! Yllätys!

Viinimaissa viini on maataloustuote ja meillä se onkin alkoholi . Aha!
Niinpä Suomessa viinin tuottamiseen ja jakeluun tarvitaan Kontrollia,  
enemmän virkamiehiä ja sääntelyä kuin missään muualla Euroopassa.

"Kunniallinen kansalainen ilman rikosrekisteriä" ja mitä muuta: 
- Valmistuslupa + asianmukainen koulutus
- Tislauslupa
- Vähittäismyyntilupa
- Tukkumyyntilupa
- Anniskeluoikedet
- Valtuutetun varastonpitäjän lupa

Alkoholiluvat >

Alkoholiverolaskuri >

Vuosi- ja kuukausiraportit, tilitykset, yllätystarkastukset. 
Valvira. Tullihallitus. Aluehallintovirasto. Verottaja.

Paljonko viiniä on valmistettu? Paljonko on myyty mitäkin ja minne?
Paljonko on siirretty varastotilasta kauppaan, verolliselle puolelle?

Mitä pullon etiketissä täytyy olla ja EI SAA olla?

Tilamyynti, ainoastaan oman tilan viinejä saa myydä, alc. max. 13 %.
Vahvemmat viinit ja liköörit, myynti on sallittu, suoraan ravintoloille.
Verkkokauppamyynti sitten, ei onnistu, ei ole sallittu. 

Myyntihinnasta veroja ja vastaavia lähes puolet.

Mitä tämä on? Sääntely. Valvonta. Raportointi.   
Saivartelua ja sabotointia? Kiusaamista. Eihän? 

No niin. 

Viranomaishallinto tässäkin vei aikaa ja tilaa, kuten aina,  
onhan heillä huomioliivit ja etuajo-oikeus.

+

Entä kun kaikki on kunnossa! Tuote, tila, tuotantovälineet,   
paperit, luvat, leimasimet ja tuottajaTiimi.  

Vielä yksi, lisäksi on tarpeen Se Jokin eli Salainen resepti.
Salainen resepti on Maku ja Laatu, kunpa olisikin!

Iloinen viinin ystävä? Hu huu!  

Viini ei anna leipää, tarvitaan toinen Leipäpuu, mikä se onkin:
Moniosaaja saa paikan, ja vain mielikuvitus on rajana
- ja vuorokaudessa tunnit, joita on virallisesti 24.

Suomessa viinitiloja on alle 30 - www.viinitilat.net

Tilaviinit - paikallinen ja valtakunnallinen myynti, ne ovat pieniä puroja.  
Alkon valikoima - hakemuksen kautta, jos raati on hyväksi havainnut, 
muutamat valitut ja suosion saaneet.  

Me iloiset viinin ystävät, vieraillaanko suoraan maatilalla.

Yhdistykset ja yritykset, ollaanko yhtään kartalla.

---

Rönnvik on Suomen suurimpia ja palkituimpia viinitiloja - ronnvik.com
jossa kirjoittajalla oli ilo vierailla ryhmämatkalla 9/2013, kiitos Eila Rönni. 

Kylmänkukka - Kuvassa perinteisellä shampanja-menetelmällä valmistettu
kotimainen kuohuviini. Poks!


Ps. Mainittakoon vielä, että Jeesus muutti veden viiniksi eikä toisin päin.

---

Vapauta minut >

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Kylmänkukka on jääkaapissa, tanssitettu on, mutta ei avattu.

---

Suomalainen viinitila tekee juoman marjoista – Näin eroaa rypäleviinistä
http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/suoma...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä avaus. Minulla on 48 litraa siideriä kohta pullotusvalmista ja 50 litraa puolukkaviiniä pulputtamassa ja 100 litraa kellarissa valmiina.

Omenoista ei kannata tehdä viiniä, vaan siideriä.

Tuoremehua ei pastoroida ja se alkaa käymään omilla hiivoillaan, joten ei tarvita kuin pullot ja korkit, sekä jälkimakeutukseen 50 g sokeria ja loraus nestemäistä hermesetasta.

Sokeri jälkikäyntiä varten, että tulee hiilihappoa korkituksen jälkeen.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Oikein hyvät taidot ja varannot sinulla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #47

Juu, voisi pitää kesällä jossain mökillä kunnon grillijuhlat pienellä porukalla. Minä voisin tuoda siiderit viinit ja oluet. Kaikki omatekoista.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju Vastaus kommenttiin #48

Hyvä, tulkoon kesä!

Jos mennäänkin Tallinnaan pikkujouluristeilylle
ja vuokrataan mökki bloggaajille ;-)

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Millainen pullon etiketti saa olla?

Ainakaan EI SAA olla koiran kuvaa,
antaa lapsille väärän ja harhaanjohtavan kuvan.

Tästä syystä muuan italialainen joutui vaihtamaan
etiketin Suomen markkinoille.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sehän on etiketti virhe laittaa koira viinipullon kylkeen, jos se ei ole koiranputkesta tehtyä.

Minä tein kesällä siideriä siankärsämöistä ja punamintuista.

Etikettiin siankärsä ja punaminttu?

Piku Koo

Ei ole totta.
Oliko koira kuvassa mäyräkoira ?

Kävin Alkossa viikko sitten ja näin siellä yhden koiraetiketin, muttei tämä italialainen.

Suosittelen kapinaa viranomaisia vastaan:
Väli-Amerikan Kolumbiassa maanviljeilijät olivat äskettäin lakossa 21 päivää - ja voittivat. Hallitus suostui viljelijoiden vaatimuksiin, merkittävien viljelykasvien siemeniä ei anneta erään suuryrityksen monopoliksi, vaan perinnelajikkeet ja siten myös pienviljely tulee säilymään.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Kansalaisaktiivit voittakoot.
Nämä hassut säädökset kadotkoot!

Suomalainen valmistaja, olipa hänelläkin ehdolla sellainen
pulloetiketti, jossa koiralla oli tonttulakki, ei mennyt läpi.

Joten.

Sukulaiset ja tuttavat saivat tämän erän jouluviiniä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Suomalaiset viinit ovat marjaviinejä, eivät rypäleviinejä.

Kyllä niistä hyviäkin voi tulla, vaikka luulen tuotekartan sisältävän päätyyppinä ns. makeita viinejä.

Itse ostan vain Argentiinalaisia punaviinejä. Ne ovat minun makuuni sopivia. Viipyileviä, ja keskitäyteläisiä. Pehmeys on niiden yhteinen tekijä.

Ostaapa melkein mitä tahansa Argentiinalaista punkkua, saa hyvän tuotteen.

Alamos (kaksi eri rypälelaatua) noin 8 euroa pullo ja Alma Moro noin 7 euroa pullo ovat yleisimpiä minun käytössäni.

Kyllä ostaisin suomalaistakin, kun vaan tulisi joskus käytyä tuotantotilalla.

Blogi muuten ansiokas.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Kyllä niin, suomalaiseen makuun ovat makeat.

Jos omenoista antaa käydä, ei saa käyttää nimeä Calvados.

Kiitos viinivinkeistä, Alma Moro!

Nimellä ja etiketillä on kyllä väliä.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Jos omenoita kaipaa itsepoiminnalla, meiltä saa hakea.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Vielä ehdit!

Seitsemää sorttia omenoita, ihan oikeasti,
vielä on jäljellä Kanelia ja Syysviirua.

Hyppää bussiin 7 Ylöjärven suuntaan
ja pirauta, niin osaan olla vastassa...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #21

Kaneli on suosikki, tänään tuskin ehdin. Huomenna.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #55

Vaikuttaa hyvältä ja helpolta, täytyy kokeilla. Omenapäivää.
Kiitos!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olen lapsuudestani saakka tottunut kotimaisiin, kotona tehtyihin viineihin. Vanhempani valmistivat viiniä omenista, muista hedelmistä ja marjoista. Se oli makeaa ja sitä tarjottiin aina ainakin fingerporillinen vieraille. Sitä riitti kunnes tuli seuraavan vuoden viininvalmistus. Iso lasinen pullo vesilukkoineen pulputti kamarin nurkassa huoneen lämmössä. Kun käyminen lakkasi, pullo tyhjennettiin pienempiin pulloihin ja korkit sinetöitiin vahalla kiinni ja vietiin kellariin.
Yritimme itsekin kerran tehdä omenista valkoviiniä. Käyminen oli siinä vaiheessa, että isosta pullosta piti ottaa pikkuisen pois ja lisätä sokeria. Pullo oli varastohuoneessa. Kallistin lasipulloa, joka oli korissa saadakseni pullosta noin litran pois. Mutta miten kävikään pullo hajosi ja viini vieri pitkin lattaiaa alta aikayksikön. Siihen loppui sen viinin taru. Hyvää olisi tullut, sen verran maistettavaa oli kertynyt kannuun. Kun oli kertonut tapahtumasta, joku sanoi, että oli vaarallinen teko. Lasi olisi voinut tippua ranteelle ja siitä olisi voinut olla kohtalokkaat seuraukset. Kuulin tällaisen kohtalokkaan sattuman jäljistä jollakin viinin tekijällä.
Sen jälkeen ole ostanut tilaviiniä Lepaalta, tilalta, jossa oli unkarilainen viininvalmistaja.
Viinirypäleitä on kasvanut kasvihuoneessamme melkoinen sato tänä kesänä. Makeita ja hyviä. Niistä olisi voinut tehdä viiniä, mutta ne ovat uponneet parempii suihin jo kypsyttyään.
Viini on hyvää. Enkä aavistanutkaan, että sen tuottaminen on noin täynnä byrokratiaa. Pois byrokratia niin täälläkin taas voi alkaa viinin ja vaikkapa calvadosin (vaattii varmasti vielä enemmän lupia, jos edes irtaaa) valmistus.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Onnellinen se kellä omia rypäleitä!

"Olen lapsuudestani saakka tottunut kotimaisiin, kotona tehtyihin viineihin."

Ei hassumpi tottumus tuo, jatkui sitten myöhemminkin.

Viininteko ja tislaus on huolellisen ja kärsivällisen ihmisen hommaa.
Omasta puolestani kiikutan omenalastin mehuasemalle, ja satsi mehua
riittää muutamaksi kuukaudeksi.

Onko Lepaalla millainen valikoima viinejä?
Rönnvikin tilalta olisin ostanut brandya, mutta ei,
ei ole mahdollista, ei luvallista.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minä olen nuoruudessani tehnyt kiljua, ja kotiviinibuumin ollessa päällä. Liikeitä oli joka kadunkulmassa,- tehnyt myöskin sitä.

Voi mitä hirvitystä sitä on suuhunsa pannut, yök.

Kaikkea sitä nuorempana on tullut tehtyä halvan kännin eteen. Yök.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju Vastaus kommenttiin #8

Se on vissiin miehuuskoe, että tehdään omat viinat.

Minä seurasin mitä ne maailmankirjailijat joivat,
esimerkiksi Hemingway - Pernod oli mukamas hyvää, mutta nyt
kun maistaa, niin jopa on keinotekoisen makuista, yäk!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ostin silloin vuosia sitten Lepaan Annaa, punaviiniä. Oli maukasta. Jotain muutakin taisi tulla mukaan, mutta tuon yhden nimen muistan.
http://portal.hamk.fi/portal/page/portal/HAMK/Ylei...
Voisikohan olla niin, että omistajakin on vaihtunut käyntini jälkeen.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju Vastaus kommenttiin #14

Hämeen ammatti-instituutissa Lepaalla järjestettiin
jo seitsemästoista Suomen Tilaviini -kilpailu.

http://www.enjoyfinland.fi/uutiset.html?1

Tilaisuus oli samalla tilaviinituotteiden laatuluokitustilaisuus.

15.5.2012

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ensimmainen humalani olen juonut hyvästä omenaviinistä,jota prhetuttavat tarjosivat. Sitä joi kuin mehua, eikä ollenkaan tajunnut. Kaamea kankkunen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Niin minäkin jo melko pienenä. Kun piti tarjota kavereille, eivät ottaneet. Join heidän annoksensa ja tulin humalaan ja äiti laittoi nukkumaan.
Konjakkia tarjotiin lapsena aina kun tauti iski. Hunajan ja sitruunan kanssa lääkkeeksi. Nyt ei moinen kävisi päinsä enää. Lapset suojellaan näkemästä edes odottavien äitien viinilasillisen nauttimiselta.

Ei minusta ole tullut alkoholistia. Totuin vain siihen, että kotona voi olla erilaisia juomia, mietoja ja väkeviä, eikä niitä ole pakko juoda pois. Kun tule vieraita niin on mistä tarjota.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #13

Minä sain mielestäni aika järkevän alkoholikasvatuksen. Ihan teelusikkallisen sai jo lapsena maistaa isän tekemää ihanaa kirsikkaliiköriä. Sääntönä oli, että rippikoulun käytyä sai juoda jouluna ja muina suurina juhlina lasillisen viiniä. Kun oli päässyt ylioppilaaksi sai snapsia ottaa.
Siihen aikaan Alkosta sai viinakortin vasta täysikäinen 21 vuotias. Olutta sai ostaa 18 vuotiaana.
Vanhempani olivat myös hyvänä esimerkkinä kun eivät olleet ikinä kuin korkeintaan hieman huppelissa.
Mutta kaiketi alkoholismiin aika paljon vaikuttaa,jotkut perinnölliset taipumuksetkin, toiset tulevat helposti riippuvaiseksi.
En ole kokeillut miten omalla kohdalla kävisi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vanhat lasipullot ovat arvaamattomia. Minulle on käynyt samoin, mutta vasta pulloa pestessä. Terävä lasi viilsi juuri ranteeseen, kun pullo poksahti käsiin.

Minä en pelästynyt, mutta kun koiranpentu nimeltä Max hyppäsi viinipulloa vasten vuosia myöhemmin ja 50 litraa punaviiniä imeytyi tuvan puulattiaan niin vaihdoin muoviastioihin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

... voi voi noita koeaikoja.

Meidän kulmilla 50 l. viinipullot pulputtivat aina omenasadon jälkeen. Sitten, kun pulputus hiipui alkoi vasta työ, lappoaminen, kirkastaminen ja pullottaminen. Siihen mennessä oli jo juotu monta alkon pulloa tyhjiksi, että saatiin omatekemät viinit pulloon. Joskus onnistui erilaisilla muilla marjaseoksilla, mutta pääasiallisesti ei tätä kehdannut vieraille ruokapöydässä tarjota. Oli pakko lappoa omaan suuhun.

Kerran kokeilin tislaamista sähkökahvipannulla. Panin itse valmistetun viinin porisemaan, kohta alkoi nokasta tippua kirkasta. Sitä sain muutaman ruokalusikallisen- oliko oikeata viinaa vai sikunaa ? Maku oli tosi vahvaa, pirtun kaltaista ja suuta poltti.

Nuoruudessa kiljua ja sahtia tuli kokeiltua - kaikista he.....moinen päänsärky.

Tänään turvaudun kyllä vielä Alkoon laadun takaamiseksi.

Viinit Suomessa ( Alkossa ) ovat käsittämättömän kalliita vrt. Reinin laakson omiin tuotteisiin. Tilaviinit liian makeita.

Samaa mieltä- byrokratiaa pitää purkaa.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Makuhermoja ja kemiaa saa testailla.

Kullanarvoinen taito se, että saa tehtyä omaan käyttöön
sekä tuttavien ja sukulaisten iloksi.

Ukko Makkonen

Hienoa Jaana että teet viinejä, kannatettavaa! Kukas sen tietää kun ilmastonlämpeneminen etenee koska vaikka Suomesta tulisi se shampanjamaa:) Nythän kerrotaan jo että Champagnen alue on muuttumassa liian lämpöiseksi ja Brittein saaren kuohuviinit ovat siksi nousussa.
Viinin, siiderin ja oluen teko on ihmiskunnan vanhimpia opittuja taitoja, ihailen suuresti ihmisiä jotka tätä perinnettä jatkavat. Itsekin olen tehnyt hyvinä omenavuosina viiniä vaihtelevalla menestyksellä ja sehän siinä onkin se hienous.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Kyllä jokaisessa asuu viinitilan omistaja, kunhan vaan osaa eläytyä ;-)

Onhan meillä rikkauksia, superfood mustikka, puolukka, lähdevesi,
pakurikääpä ja mitä vielä?

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju
Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Markkinoillinen näkemykseni Suomesta nykyään on, että pitäisi saada edes jonkinlainen jalansija jossain ulkomailla, niin vasta sen jälkeen suomalaisetkin innostuvat. Suomi on nykyään enemmän olutmaa, olen yrittänyt lobata alkoholitonta tai ykkösolutta. Suomalainen viinikin kelpaa, vaikka en oikeastaan vielä osaa ostaa sitä Alkostakaan. Yritän muistaa seuraavalla keralla asioidessani.

Lohdutukseksi pieni viiniruno:
http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi/sh10_tiedostot/...

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Suomessa tuikkukynttilä, ulkomailla soihtu!

Kiitos vinkistä ja runostasi lainaus:

"Viinin vuoksi tehdään työtä, viinilasillisella työ siunataan ja työtä juhlitaan."

Amen.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Menkää kavereiden kanssa ulkomaille pullo omaa viiniä mukana, juhlikaa ja ottakaa kuvia. Lanseratkaa mediassa!

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Saat tulla mukaan ja tarkastaa kuvauspaikat.

Eero Mattila

Täyttä asiaa.
Suomesta löytyy osaavia tekijöitä jotka voisivat kehittää paljon uusia ainutlaatusia tuotteita, mutta tämä byroktratia..
- itse kävin Lepaalla liköörinteko -kurssin. Resepti on valmiina, raati kehui hyväksi ja raaka-ainetta olisi omasta takaa, mutta virkamiesarmeija pitää huolen siitä, että en pysty aloittamaan tuotantoa.

- Jokatoinen virkamies pitäisi erottaa,siinä olisi alku hyvälle rakennemuutokselle.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Nämä perskärpäset, jokapaikassa.

Sääntelyä jonkalaista muualla ei tunneta tai ei olla tietävinään.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Virkamiehet ovat tärkeitä, jopa tärkeileviä.

Palvelutehtävä, eikö virkamies voisi olla sellainen?
Please.

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Viini viihdyttää, virkistää, lämmittää.
Punaviini kohtuudella nautittuna varsinainen terveysjuoma: flavonoideja.

Lempijuomani kuitenkin Gin tonic. Voihan katajanmarjat!

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Ja viini jossa on kuplia tuo kesän keskelle kaamosta.

Hyvässä juttuseurassa humaltuu ilmankin?

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Humaltuu ja jumaltuu, sa jumalainen!

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Onko Suomessa pelkoa viinejä ja oikeastaan muitakin elintarvikkeita kohtaan, kun alaa säädellään niin tiukkapipoisesti. Onko vielä koskaan kuultu hallinnollisten toimien vähentämisestä, jos niitä säädetty liikaa? Tässä sellaista tarvittaisiin.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Hallinnollisten toimien vähentäminen olisi tervetullutta alalle
jos toisellekin.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Ja mitä olisi se kokonaan uudenlainen markkinointi, sana on vapaa!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Sana pontikastakin, jos sopii.

Minulla on käyttämättömät, ruostumattomasta teräksestä valmistetut pontikankeittovälineet. Ollut jo parikymmentä vuotta, eikä kertaakaan käytetty.

Onkohan rikos omistaa sellaiset? Mikä lienee virkamiesten kanta.

Ehkä, kun minusta aika jättää, joku viinaretroilija ottaa ne käyttöön, tai... Alkoholipolitiikka menee niin pepulleen, että omavalmistus tulee taas kannattavaksi, eli kilpailukykyiseksi.

Niillä ei siis koskaan ole tehty tuota jaloa ainetta, mutta vehkeet on hyvät,- ja pölyn alla kiiltävät.

Niin, ja markkinoinnista. Ainahan pontikkaa tässä maassa on osattu markkinoida. Ihan vallesmanneille, papistolle, ja palopäällikölle opettajasta puhumattakaan.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Pontikankeittovälineet ruostumattomasta teräksestä, voiko olla komeampaa?

Sehän on arvoesine ja sille kuuluu kunnianpalautus, eikö?

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Mainos 1:

Meillä Suomessa karhutkin juo karpaloviiniä, se kasvattaa potenssia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Karpalosta saakin jaloa viiniä.

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Keskustelun alku ei meinannut millään kääntyä itse asiaan, kotimaisen viinin suurin este on vuodelta sirppi ja vasara peräisin oleva alkoholi poitiikka lakeineen. Suomessa joku uskoo kateellisena että alkoholikauppa on NIIN HYVÄÄ businesta että sitä ei voi antaa kenellekkään, Virossa taas se on niin huono busines että sen valtio antaa sen kaikille halukkaille.
Alkoholipolitiikka Suomessa on suurin rajoittava tekijä Suomalaisen viininkultturin viinakulttuurin normaalille kehittymiselle, Suomeen ei haluta uusia työpaikkoja alkoholialalta, ei normaalin markkinataloiuden suomia verotuottoja, eikä varsinkaan sitä että tavallinen kansa saisi mitään "normaaliin" hintaan, ainkaan viinaa ja autoja!
Alkot ja viinamonopolit pitäisi vapauttaa kokonaan ja heti, se normalisoisi koko alkoholikaupan nopeasti eurooppalaiselle tasolle täällä sirppien ja vasaroiden maassa jossa Breshnevin henki haisee vieläkin pahalle!

Alkon valikoima on ja pysyy suppeana, hinnat pysyvät pilvissä, 2-3 euron viinit maksavat täällä 7-8 euroa, täysin päätöntä hintaa joka estää koko alaa kehittymästä, ja lopuksi sirppi ja vasaravaltion verotus, pyritään keräämään "koneistoon" mieluummin kaikki ihmisten palkat jotta koneisto pyörii, muutos on tulossa, onneksi.

En itse koe olevani alkoholiin ostamiseen liittyen yhtään sen "holhottavampi" kuin normaalit ihmiset EU: SSA jossa tietääkseni Suomikin on jäsenenä, se ei kyllä tunnu eikä näy muuta kuin "koneiston" hyvinvoinnin pönkittäjänä .
Tosin, nyt ehkä minua voisi hieman "holhota" että en ostaisi niin paljon Virosta (vapaasta maailmasta) alkoholia ;) Muistakaa ihmiset äänestää ulos kaikki poliittiset loppuun kalutut broilerit, niin pääsette tekin nauttimaan maailman herkuista "normaaliin" kustannustasoon.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Virolaisilla kauppa käy sekä liikkeessä että verkkokaupassa.

Verkossa myynti olisi tarpeen suomalaisille, kaupan pystytys
ei maksa maltaita enää, SAAS palvelun hengessä.

Käyttöönottoon ei tarvita asennuksia eikä lisäkustannuksia
synny lisenssi- tai laitteistohankinnoista.

SaaS tulee sanoista Software as a Service.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Virkavallan kädenpuristus vai kuolonkuristus?

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Alkon kanssa ei voi kilpailla, eikä suomalaisen keskinäisen kateuden,
molemmat kyllä pitävät huolen siitä, että vaivaiskoivun alla kykitään.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Jos elämässä isot vaikeudet kohtaa vain isoina vaikeuksina, se saattaa lamauttaa.

Kateudenkin osalta pitäisi murentaa kateutta ja rakentaa ystävyyttä vähän kerrallaan, kateus lannistuu, ystävyys voittaa. Kateus ja negatiivisuus pitäisi ensin tutkiskella pois itseltä.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Kateellinen ihminen katsoo olevansa osaton,
kun hänet ottaa huomioon, saattaa asenne muuttua, ihan kokonaan.

Kukin jos pitää oman astiansa puhtaana, ihan riittämiin on siinä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

On tämä kerrassaan mahtavaa, kun saamme me maksaa veroja ja käydä alkoholit sitten ostamassa Tallinasta tai laivalta. Valtio antaa verorahoista sitten miljoonia sinne varustamoihin, että halpa viina saa kyytiä pitkin Suomenlahtea.

Jos Elop saa Nokian osakkailta 18,8 miljoonaa se on kova juttu, mutta kun Suomen valtio antaa varustamolle saman summan verorahoista, se vaietaan hiljaisesti.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Niinpä.

Tampereelta Tallinnaan meno-paluu 40€ bussimatkoineen.

Voi Viking, elämäkö kallista. VR itkee.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset