Vakavasti ja vallattomasti - Jaana Paju jaanapaju.vapaavuoro.uusisuomi.fi/

Kaikki blogit puheenaiheesta Elämä

Emännät

Nainen, emäntä on yksi kulttuurimme tunnetuimpia hahmoja. Erityinen paino sillä on maaseutukulttuurissa, jossa emäntien arvoa mitattiin paljolti sillä kuinka ison talon huushollista vastasi. Sitten olivat pienten mökkien naiset, joista monet pitivät emännäksi kutsumista pilkkaamisena. He näkivät itsensä mieluummin "mökin akkoina".

Uskalla pitää kiinni siitä, mitä olet

Yksi kiipeilee kalliolla ja hän yltää otteellaan juuri ja juuri hengenvaaralliseen kurotukseen. Toinen syö aamupalaa kiiltävässä asunnossaan, jossa ainut lämmin asia näyttää olevan takkatuli. Joku matkustaa Afrikan savanneilla. Toinen etsii itseään meditaatiosta, joku yökerhoista.

Mutta mitä sinä teet?

Kaikki se hyvä, mitä emme näe.


Kaikki se hyvä, mitä emme näe.

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, miten vesilasin, joka on puolillaan vettä, voisi nähdä puoliksi täytenä, ei puoliksi juotuna?

Seuraathan mukana.

Elämäni ikimuistoisia hetkiä

Jokaisella meistä niitä varmasti on. Jotkut teistä saattavat muistaa kirjoitukseni jossa kerroin siitä, että vein lapselleni, joka odotti terveyskeskuksen pihassa ambulanssissa, pehmolelun, ja sitten ambulanssi lähti matkaan.

Tuollaiset tapahtumat jäävät mieleen. Hyvä kuva minulla on mielessäni myös siitä kun ensimmäinen lapseni pääsi synnyttyään sairaalasta kotiin. Laitoin hänet juuri valmiiksi saamalleni olohuoneen lautalattialle ja otin valokuvan.

Koiran elämää

Tässä muutama video koirieni elämästä. :)

https://

 

https://

 

https://

 

https://

 

Kuolema – tuo mystinen päättöpiste

Kukaan ei ole tätä välttänyt, sanottu jo ikuisuuksien ajan, mutta se ei pidä paikkaansa. Kuolemaa ei ole – on vain väärä ja lyhytjänteinen katsantokanta ja uskomus. Olemme itsekkäitä omalle henkilötunnuksellemme, sillä se on kuolevainen ja ainoa omaisuutemme täällä lainojen maassa – löydämme sille rajallisuuden.

 

Missä he ovat nyt?

Täälläkin, blogistanissa, on sen verran muita vanhoja hippejä, että oheinen LP lienee enemmän kuin tuttu. Eräs sen aikakauden ikoni. Joissain aikakausijulkaisuissa esiintyy silloin tällöin kiinnostava ja inhimillinen "Missä hän on nyt?"-sarja. Pidän siitä.

Törmäsin sattumalta tähän pariskuntaan ja jos teitäkin kiinnostaa, missä ja minkänäköisiä (teillekin ennestään täysin tuntemattomat, mutta niin tutut) Bobbi Kelli ja Nick Ercoline nyt ovat, niin tästä blogista heidät löydät; varsin hyvässä kunnossa ja edelleen ilmeisen onnellisesti yhdessä:

Miten onnettomin ihminen voi olla onnellisin?

                                                                                              

Vinossa?

Kognitiiviset vinoumat (tai -harhat, -värittymät, -vääristymät) kertovat psykologisesta taipumuksesta painottaa asioita tietyllä tavalla, huolimatta siitä mikä on esimerkiksi totta tai käytännöllistä (tässä linkki englanninkieliseen listaukseen: List of cognitive biases).

Ajatusten ja tuntojen itseään ruokkivuus sekä asioiden näkeminen ja tarkastelu tietyn värittymän tai leiman kautta ovat vain pari ”ilmeistä” esimerkkiä tästä. On todella haastavaa kirjoittaa mistään, olematta jollakin tapaa kognitiivisen vinouman vaikutuksen alaisena. Oikeastaan siis jo tietyn aihepiirin kyöhnäys ylitse muiden on tietynkaltainen ajatus- ja tunnekäyttäytymisen vinouma.

Julkaise syötteitä